Хліб на заквасці

Хлеб на закваске

Інгредієнти:

  • Борошно рисове 100 г
  • Борошно гречане 50 г
  • Борошно кукурудзяне 80 г
  • Борошно нутовая 70 г
  • Крохмаль кукурудзяний 70 г
  • Крохмаль картопляний 30 г
  • Закваска рисова 4 – 10 г
  • Яєчний білок 1 шт.
  • Рослинна олія 1 ст. л
  • Цукор 1ч. л.
  • Сіль 2/3 ч.л.
  • Дріжджі сухі 1 ч.л
  • Вода 250 – 300 мл
  • Насіння (соняшнику, гарбуза, льону, Чіа, амаранту, киноа, кунжут, ін.), А також інші добавки, приправи, спеції – за смаком і бажанням.

Приготування:

Суха закваска без глютену – це суха порошкоподібна закваска з рисової муки. Її використовують для виробництва хліба з борошна, яка не містить глютен: рисова, кукурудзяна, гречаної і ін., А також їх сумішей.
Суха закваска не містить штучних компонентів, генетично-модифікованих організмів (ГМО) і консервантів.

Внесення сухої закваски в продукт можливо двома способами:

– Додати її безпосередньо в борошно (або суміш), перемішати сухі компоненти, далі слідувати звичайному процесу приготування тіста; (Цей спосіб ідеально підходить, якщо ви готуєте хліб в хлібопічці).

– Додати в закваску невелику кількість теплої води (близько 36 – 38 ° С), дати постояти приблизно 15 хвилин (кілька разів при цьому перемішуючи), і потім внести в тісто з рідкими компонентами.

Дозування сухої закваски при приготуванні хліба становить від 1 до 2,5% від маси борошна (від 10 г до 25 г на 1 кг борошна або безглютенової суміші).

Борошно просіяти. Яєчний білок збити міксером до стану піни. Продовжуючи збивати додати рослинну олію, сіль, цукор і воду. Всі сухі інгредієнти (в тому числі і суху закваску) помістити в ємність і ретельно перемішати. Додаємо підготовлені рідкі інгредієнти і починаємо вимішувати. Склад дуже активно вбирає воду, тому, можливо, потрібно буде додати ще води. Добре вимішуємо і залишаємо хвилин на п’ять. Якщо тісто щільне, то доливаємо ще води.

Викладаємо тісто в форми для випічки, попередньо змазані антипригарной сумішшю або рослинною олією. Ставимо форми з тестовими заготовками в тепле місце, прикривши зверху харчовою плівкою, щоб уникнути завітрювання поверхні.

Приблизно близько години, коли тісто збільшилося в об’ємі, змащуємо його поверхню водою, посипаємо (за бажанням) насінням, насінням, кунжутом, і ін.

Випікаємо при 200 ° С десять хвилин, потім допікаємо до готовності при 180 ° С.