CART_EMTY_NOTICE
Паска без глютену
Привіт всім!
Команда abc-dieta ділится з Вами 4-ма рецептами паски без глютену.
Паска без глютену з медом і родзинками (без дріжджів)
Інгрідієнти:
- Низькобілкова хлібна суміш 500 г
- Яйця ( або замінник яєць) 4-5 штук (в залежності від розміру)
- Кокосове масло 200 г
- Молоко ( або замінник молока ) ½ склянки
- Мед 1 ст.л.
- Родзинки 150 г
- Сода 1 ч.л.
- Яблучний оцет ½ ч.л.
- Ваніль за смаком.
Приготування:
- У глибокій посуді збийте до появи піни масло, мед і яйця.
- Додайте в суміш тепле молоко, заздалегідь просіяне борошно і соду, гашене оцтом. Ще раз збийте.
- Додайте в тісто родзинки і ваніль. Добре перемішайте.
- Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини.
- Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
- Посипте паски цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.
Паска без глютену з родзинками (зі свіжими дріжджами)
Інгрідієнти:
- Низькобілкова хлібна суміш 700 г
- Яйця( або замінник яєць) 3 штуки (в залежності від розміру)
- Кокосове масло 200 г
- Свіжі дружджі без глютену 50 г
- Молоко ( або замінник молока ) ½ склянки
- Коричневий цукор 2 склянки
- Родзинки 150 г
- Сіль ½ ч.л.
- Ванільний цукор за смаком.
Приготування:
- Змішайте тепле молоко, дріжджі, половину борошна і 1 ст. л. цукру. Перемішайте до отримання однорідної маси і дайте постояти суміші 30 хвилин.
- Додайте в суміш яйця, молоко, цукор, розтоплене масло, сіль, ванільний цукор і борошно, що залишилося. Вимісити тісто.
- Додайте в масу родзинки і добре перемішайте.
- Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Дайте постояти 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
- Поки паски випікаються збийте білок з цукром до пінообразного стану.
- Дайте паскам охолонути до кімнатної температури і прикрасьте глазур’ю.
Паска без глютену з родзинками і горішками (без дріжджів)
Інгрідієнти:
- Низькобілкова хлібна суміш 700 г
- Яйця( или замінник яєць ) 2-3 штуки (в залежності від розміру)
- Кокосове масло 100 г
- Молоко( або замінник молока ) ½ склянки
- Коричневий цукор 100 г
- Яблучний оцет ½ ч.л.
- Горіхи (грецьі і мигдальні) 100 г
- Родзинки 150 г
- Сода 1 ч.л.
- Ванільний цукор 2 ч.л.
Приготування:
- Замочіть родзинки на 1-2 години.
- Змішайте борошно, цукор і ванільний цукор. Добре перемішайте.
- Додайте в суміш тепле молоко (400 г), розтоплене масло і соду, гашене оцтом. Добре збийте.
- Додайте яйця і ще раз добре збийте. Якщо тісто вийшло занадто крутим, додайте молоко, що залишилося.
- Додайте в тісто родзинки і подрібнені горішки. Добре перемішайте. Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Дайте заготовкам постояти в теплому місці 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
- Поки паски випікаються приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру і сік лимона. При необхідності збільште кількість інгредієнтів глазурі. За консистенцією глазур не повинна бути занадто рідкою.
- Дайте паскам охолонути до кімнатної температури і прикрасьте їх товстим шаром глазурі.
Паска без глютену по-швидкому (з сухими дріжджами)
Інгрідієнти:
- Низькобілкова хлібна суміш 350-450 г
- Яйця( або замінник яєць ) 5 штук
- Кокосове масло 120 г
- Молоко( або замінник молока ) ½ склянки
- Коричневий цукор 100 г
- Сухі дріжджі 3 ч.л.
- Яблочний оцет ½ ч.л.
- Сок лимону 3 ч.л.
- Цедра 1 лимона
- Сухофрукти (курага, родзинки і т.д.) 250 г
- Подрібнені лісові горішки 50 г
- Сода 1 ч.л.
- Ванільний цукор 1 ч.л.
Приготування:
- Змішайте борошно (350 г), цукор, ванільний цукор і дріжджі.
- Додайте тепле молоко, тепле масло, сік лимона і соду, гашене оцтом. Добре збийте.
- Додайте в суміш яйця і ще раз добре збийте.
- Додайте в тісто цедру лимона, подрібнені сухофрукти і добре перемішайте. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте борошно, що залишилося.
- Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Посипте заготовки подрібненими горішками. Намочіть руки водою і розрівняйте поверхню пасок. Дайте заготівлях постояти в теплому місці 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
- Посипте паски цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.
На цьому все! Відмінного Вам святкування Пасхи!
Будьте здорові! Будьте з abc-dieta!
Оригинальная статья