Паска без глютену

пасхальный кулич | Великодній куліч | Easter cake

Привіт всім!

Команда abc-dieta ділится з Вами 4-ма рецептами паски без глютену. 

  • Рецепт 1. Паска без глютену з медом і родзинками (без дріжджів)
  • Рецепт 2. Паска без глютену з родзинками (зі свіжими дріжджами)
  • Рецепт 3. Паска без глютену з родзинками і горішками (без дріжджів)
  • Рецепт 4. Паска без глютену по-швидкому (з сухими дріжджами)

Паска без глютену з медом і родзинками (без дріжджів)

Інгрідієнти:

Приготування:

  • У глибокій посуді збийте до появи піни масло, мед і яйця.
  • Додайте в суміш тепле молоко, заздалегідь просіяне борошно і соду, гашене оцтом. Ще раз збийте.
  • Додайте в тісто родзинки і ваніль. Добре перемішайте.
  • Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини.
  • Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
  • Посипте паски цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.

Паска без глютену з родзинками (зі свіжими дріжджами)

Інгрідієнти:

Приготування:

  • Змішайте тепле молоко, дріжджі, половину борошна і 1 ст. л. цукру. Перемішайте до отримання однорідної маси і дайте постояти суміші 30 хвилин.
  • Додайте в суміш яйця, молоко, цукор, розтоплене масло, сіль, ванільний цукор і борошно, що залишилося. Вимісити тісто.
  • Додайте в масу родзинки і добре перемішайте.
  • Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Дайте постояти 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
  • Поки паски випікаються збийте білок з цукром до пінообразного стану.
  • Дайте паскам охолонути до кімнатної температури і прикрасьте глазур’ю.

Паска без глютену з родзинками і горішками (без дріжджів)

Інгрідієнти:

Приготування:

  • Замочіть родзинки на 1-2 години.
  • Змішайте борошно, цукор і ванільний цукор. Добре перемішайте.
  • Додайте в суміш тепле молоко (400 г), розтоплене масло і соду, гашене оцтом. Добре збийте.
  • Додайте яйця і ще раз добре збийте. Якщо тісто вийшло занадто крутим, додайте молоко, що залишилося.
  • Додайте в тісто родзинки і подрібнені горішки. Добре перемішайте. Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Дайте заготовкам постояти в теплому місці 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
  • Поки паски випікаються приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру і сік лимона. При необхідності збільште кількість інгредієнтів глазурі. За консистенцією глазур не повинна бути занадто рідкою.
  • Дайте паскам охолонути до кімнатної температури і прикрасьте їх товстим шаром глазурі.

Паска без глютену по-швидкому (з сухими дріжджами)

Інгрідієнти:

  • Низькобілкова хлібна суміш 350-450 г
  • Яйця( або замінник яєць ) 5 штук
  • Кокосове масло 120 г
  • Молоко( або замінник молока ) ½ склянки
  • Коричневий цукор 100 г
  • Сухі дріжджі 3 ч.л.
  • Яблочний оцет ½ ч.л.
  • Сок лимону 3 ч.л.
  • Цедра 1 лимона
  • Сухофрукти (курага, родзинки і т.д.) 250 г
  • Подрібнені лісові горішки 50 г
  • Сода 1 ч.л.
  • Ванільний цукор 1 ч.л.

Приготування:

  • Змішайте борошно (350 г), цукор, ванільний цукор і дріжджі.
  • Додайте тепле молоко, тепле масло, сік лимона і соду, гашене оцтом. Добре збийте.
  • Додайте в суміш яйця і ще раз добре збийте.
  • Додайте в тісто цедру лимона, подрібнені сухофрукти і добре перемішайте. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте борошно, що залишилося.
  • Форми для пасок змастіть будь-яким рослинним маслом, обсипте борошняної сумішшю і викладіть в них тісто. Форми заповніть до половини. Посипте заготовки подрібненими горішками. Намочіть руки водою і розрівняйте поверхню пасок. Дайте заготівлях постояти в теплому місці 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180-200 ° С і випікайте паски 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. При необхідності збільште час випікання.
  • Посипте паски цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.

На цьому все! Відмінного Вам святкування Пасхи!

Будьте здорові! Будьте з abc-dieta!

Оригинальная статья